#08 Varga Judit „Csuti” / Látványtervező

Drops: Podcast #08 Varga Judit „Csuti” / Látványtervező

A 8. Drops:Podcast vendége Varga Judit aka “Csuti” látványtervező, aki nem mellesleg az ország egyik legnagyobb berendezőcégének, a Prop Clubnak az alapítója.
Csuti azok közé tartozik, akik a legtöbbet tudnak a mai magyar filmgyártásról, így időrendben haladva kérdeztük, hogy honnan-hova-hogyan jutott és mik voltak a kezdeti elképzelései. Az első pillanat, Peter Greenaway, Alice Cooper és egy 11 éves kislány nem véletlen találkozása volt, innen indul a története….
Beszélgettünk róla, hogy fiatalon miért gondolta, hogy ő rendező szeretne lenni / hogy munkából a Piafba, a Piafból pedig squash versenyre ment / hogy került az operatőr szak felvételijére / mit “kamuzott” össze az Autocad tapasztalatairól / milyen volt ösztöndíjjal Spanyolországban / majd a Season of the Witch után megalakult a Prop Club / a Hellboy után pedig, nem akart többé art directorként dolgozni / meddig vállalható a “négy hónap alatt egy szabadnap + kétszer 36 órázás” / ráadásul volt olyan, hogy díszlettervezőként 40 reklám, plusz egy külföldi film egy év alatt. Mindeközben a világ legcsodálatosabb szakmájának gondolja a filmezést és minden részletre kényszeresen szeret odafigyelni a mai napig.
Mostanában kevesebbet alszik, mint valaha, de nem azér’!

Házigazda:
Szabó Simon – színész, rendező

Beszélgetőtársai: 
Kozma Liza – producer
Dreissiger Laci – producer
Blik Dániel – kreatív producer